Jablečný štrúdl

Klasická rychlovka, když je těsto v lednici a máte dostatek jablíček.

 INGREDIENCE
listové těsto
strouhanka
jablíčka
cukr
vanilkový cukr
skořice
rozinky, nasekané oříšky (jak kdo má rád)
vajíčko
POSTUP
Listové těsto rozválíme, mírně posypeme strouhankou (aby nám těsto nepromočila šťáva z jablíček). Na těsto poklademe nastrouhaná jablíčka (já strouhám přímo na těsto). Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí (místo vanilkového cukru a skořice můžeme použít skořicový cukr), posypeme podle chuti rozinkami, nasekanými oříšky,  jak kdo má rád. Zavineme. Pomažeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 180-220 stupňů (podle typu trouby), až nám štrúdl na povrchu zezlátne.


Komentáře

Oblíbené příspěvky