Jablíčkové bochánky od Mirky Van Gils Slavik
Recept od porotkyně Mirky z pořadu Peče celá země mě zaujal natolik, že jsem ho musela vyzkoušet. Všem bochánky moc chutnaly, jsou famózní, jak říká Mirka.
INGREDIENCE
1 sáček sušeného droždí
300 ml teplého mléka
80 g cukru
skořice podle chuti
trochu muškátového oříšku
2 jablka - oloupaná, nakrájená na kousky (můžete dát klidně víc jako já)
100 g nasekaných vlašských ořechů
5 g másla
6 g soli
600 g hladké mouky
můžete přidat 100 g rozinek
POSTUP
Do mísy dejte droždí a trochu mléka. Směs se míchá až do rozpuštění. Přidejte cukr, skořici, muškátový oříšek, máslo, sůl a mouku, a také zbytek mléka. Dobře zadělejte. Nakonec vmíchejte ořechy s jablky. Nechte pod utěrkou kynout asi 45 minut. Znovu prodělejte a po dalším vykynutí rozdělte těsto na bochánky, cca 15 kusů - záleží na vás, jak velké je chcete mít, dejte na plech a nechte vykynout. Bochánky pečte při teplotě cca 190°C po dobu 10-15 minut.
Komentáře
Okomentovat