Rychlé domácí rohlíky bez kynutí
Moc dobré domácí rohlíky, hlavně se hodí, když není čas čekat, až těsto vykyne. Jsou hotové rychleji, než by jste se vrátili z obchodu.
INGREDIENCE
350 g hladké mouky
250 ml mléka
25 g rozpuštěného másla
25 g čerstvého droždí
1 lžička soli
trochu cukru
POSTUP
Nejprve si připravíme z vlažného mléka, kvasnic a trochy cukru kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Mouku smíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte nelepivé těsto.
Těsto rozdělte na dva díly, z každého vyválejte placku 3-5 mm silnou, rozdělte na 4 díly a od širšího okraje srolujte a dejte na plech vyložený pečícím papírem, nechte ještě chvíli na plechu vykynout. Rohlíky můžete pomazat jen vodou, mlékem, já vždy mažu rozkvedlaných vajíčkem, možno sypat kmínem, mákem, sezamem, sýrem - dle chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180-220 stupňů (záleží na troubě) cca 15-20 min.
Komentáře
Okomentovat