Italské Sfogliatine Glassete
Tuto italskou dobrotu jsem dělala poprvé a určitě ji budu péct i nadále, mizela rovnou z plechu. Jen musím příště vychytat chyby - rozmixovat džem a na mřížku použít menší zdobící otvor. Vzhledově můj výtvor není dokonalý, ale velmi chutný.😀
INGREDIENCE
1 balení rozváleného listového těsta1 bílek z velkého vejce nebo ze 2 malých (cca 35 g)
150 g moučkového cukru
1 lžička hladké mouky (cca 15 g)
meruňkový džem (já jsem meruňkový neměla, dala jsem rybízový)
POSTUP
Bílek rozšleháme s moučkovým cukrem a hladkou moukou dohladka a rozetřeme stěrkou na rozložené listové těsto - konzistence byměla být tak akorát, aby poleva neztékala, ale přitom zůstala krásně lesklá a udělala hladký celistvý povrch. Zdobící sáček naplníme džemem - je dobré džem ještě tyčovým mixérem rozmixovat dohladka, aby se sáček neucpal kouskem ovoce (příště to udělám), otvor na zdobení by neměl být příliš velký. Na polevu vytvoříme z džemu jedním směrem úhlopříčky a druhým směrem je předělíme špejlí - je možné vytvořit džemem celou mřížku, tedy oběma směry (já to udělala). Plát těsta rozdělíme na stejné, cca 8x2 cm velké obdélníky a vkládáme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme na cca 180°C do lehkého zrůžovění.
DOBROU CHUŤ:)
Komentáře
Okomentovat