Kynuté buchty

Klasika - zadělávané buchty, dělám je často, hlavně plněné ovocem. Jsou krásně vláčné a chuťově vynikající.

INGREDIENCE

60 dkg hladké mouky
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 žloutky
2 dcl oleje
na kvásek: 1 kostka droždí, 8 lžiček cukru, 1/4 l vlažného mléka

POSTUP

Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nadrobíme droždí a přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouky, přidáme špetku soli, vanilku, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto, které se nelepí ke stěnám mísy a necháme na teplém místě vykynout. Buchty plníme ovocem nebo jakoukoli nádivkou - mák, tvaroh, povidla...Pečeme na 180-200°C dozlatova. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
DOBROU CHUŤ:)
Tady plněné švestkami, které byly hodně šťavnaté, máme rádi hodně ovoce, proto se stalo, že trochu šťávy vyteklo. Možná vzhledově nejsou dokonalé, ale na chuti jim to neubralo.

Komentáře

Oblíbené příspěvky