Kynuté buchty
Klasika - zadělávané buchty, dělám je často, hlavně plněné ovocem. Jsou krásně vláčné a chuťově vynikající.
INGREDIENCE
60 dkg hladké moukyšpetka soli
1 vanilkový cukr
3 žloutky
2 dcl oleje
na kvásek: 1 kostka droždí, 8 lžiček cukru, 1/4 l vlažného mléka
POSTUP
Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nadrobíme droždí a přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouky, přidáme špetku soli, vanilku, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto, které se nelepí ke stěnám mísy a necháme na teplém místě vykynout. Buchty plníme ovocem nebo jakoukoli nádivkou - mák, tvaroh, povidla...Pečeme na 180-200°C dozlatova. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
DOBROU CHUŤ:)
Tady plněné švestkami, které byly hodně šťavnaté, máme rádi hodně ovoce, proto se stalo, že trochu šťávy vyteklo. Možná vzhledově nejsou dokonalé, ale na chuti jim to neubralo. |
Komentáře
Okomentovat