Vynikající blesková bublanina

INGREDIENCE

300 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 balíčku prášku do pečiva
6 vajec (oddělíme žloutky od bílků)
100 ml oleje
100 ml mléka
ovoce - meruňky, švestky, jahody, borůvky...
na drobenku: cukr krupice, polohrubá mouka, máslo

POSTUP

Žloutky vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec vařečkou opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe hustě ovocem a posypeme drobenkou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200°C dozlatova.
DOBROU CHUŤ:)

Komentáře

Oblíbené příspěvky