Žemlovka s jablíčky a tvarohem
INGREDIENCE
nepíšu přesné množství ingrediencí, většinou dělám do vysokého plechu a použiju takové množství surovin, aby byl plech plný
veka, toustový chléb nebo rohlíky
tvaroh - cca 500 g
jablka - cca 3 nastrouhám na hrubém struhadle + 3 nakrájená na tenké plátky
mléko
cukr, skořice nebo skořicový cukr
vejce
máslo
moučkový cukr na posypání
POSTUP
Plech vymažeme máslem. Do jedné misky si připravíme mléko na namáčení veky nebo toustového chleba nebo rohlíků nakrájených na kolečka. Do druhé mísy dáme tvaroh, vajíčko, cukr, zředíme mlékem a vyšleháme. Mlékem ředím do tekutější konzistence, aby nebyl tvaroh po upečení žemlovky suchý. Každý plátek veky (toust. chleba, rohlíku) ponoříme do misky s mlékem a ihned vyndáme, klademe na vymazaný plech těsně k sobě. Když máme celou první vrstvu položenou, rovnoměrně zalijeme tvarohem, na tvaroh rovnoměrně nastrouháme jablka a poklademe plátky jablek, která pocukrujeme a posypeme skořicí. Na jablka klademe druhou vrstvu pečiva, opět namáčíme v mléce. Nakonec zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali cca 3 vajíčka. Mléka už nemusíme dávat hodně, žemlovka je už nasáklá mlékem a tekutějším tvarohem. Povrch poklademe plátky másla. Pečeme na cca 200°C dozlatova.
DOBROU CHUŤ:)
Komentáře
Okomentovat