Drobenkový koláč s pudinkem a ovocem


Koláč je výborný ihned po upečení a vychladnutí, drobenka je krásně křupavá, ale vynikající je i druhý den, kdy drobenka nasaje vlhkost z pudinku a ovoce - to je koláč krásně vláčný. Na drobenkový koláč můžeme použít jakékoliv ovoce, tentokrát jsem použila višně, svou mírnou kyselostí dodají koláči pikantnost. Ale chutná výborně třeba i s ananasem nebo borůvkami.

INGREDIENCE

na drobenku
600 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
1 Hera (250 g) - rozehřát a nechat vychladnout
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
na pudink
1 l mléka
2 vanilkové pudinky (u ananasu může použít jeden ananasový atd.)
cukr dle chuti
dále libovolné ovoce - čerstvé, mražené, kompotované...

POSTUP

Z ingrediencí vytvoříme v míse drobenku a 2/3 rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pudink uvaříme běžným způsobem a ještě horký rovnoměrně uhladíme na drobenku. Po celé ploše poklademe libovolným ovocem a vrch posypeme zbylou drobenkou. Pečeme na 180-200 °C cca 30 minut, hlídáme, až drobenka začne zlátnout. Hotový koláč poprášíme moučkovým cukrem a po vychladnutí podáváme.
DOBROU CHUŤ:)



Komentáře

Oblíbené příspěvky