Linecký jablkový koláč

Výborný křehký koláč z lineckého těsta, který peču hodně často. U nás velmi oblíbený.

INGREDIENCE

600 g hladké mouky
250 g Hery
170 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce
trochu mléka (nemusí být, já nedávám)
náplň: jablka (čím víc, tím lépe), cukr krupice, skořice (možno použít skořicový cukr)

POSTUP

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech, na těsto nastrouháme jablka - nešetříme, čím je vrstva jablek vyšší, tím je koláč lepší. Posypeme cukrem a skořicí, kdo má rád, může přidat rozinky (já nedávám). Jablka přikryjeme druhou vyválenou polovinou těsta. Povrch koláče propícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca 190°C po dobu cca 30 minut. 
Poznámka: těsto je lepší připravit den předem a dát do lednice, druhý den se lépe vyvaluje. 
DOBROU CHUŤ:)

Komentáře

Oblíbené příspěvky