Lišková polévka

Měli jsme velké štěstí, že jsme v lese narazili na lišky, našla jsem recept na vylepšenou "kyselku" a byla opravdu luxusní.

 INGREDIENCE

300 g čerstvých lišek
1-2 mrkve
brambory
olej/máslo
1 cibule
kmín, pepř, sůl
čerstvý kopr
ocet dle chuti 
           2 dcl smetany ke šlehání   (nejlépe 33%)
vývar - v receptu byl psán hovězí, já jsem dala kuřecí
v receptu byl psán cukr, já jsem ho vůbec nedávala, polévka byla i tak super vychucená a nebyl potřeba

POSTUP

Čerstvé lišky očistíme a propereme. Rozpálíme máslo s trochou oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět - vytvoříme cibulový základ. Pak přidáme lišky, kmín a restujeme, aby se nám uvolnila chuť lišek, lehce opepříme a osolíme. Když máme orestováno, zalijeme vývarem, přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a mrkev, uvaříme doměkka. Poté přidáme ocet.
Na másle si uděláme světlou jíšku, polévku zahustíme a cca 15 minut prováříme. Postupně přiléváme smetanu. Po vypnutí  přidáme nasekaný čerstvý kopr a můžeme servírovat.
DOBROU CHUŤ:)


Komentáře

Oblíbené příspěvky