Nadýchaná třešňová (višňová) bublanina
Receptů na bublaniny je hodně, vybrala jsem velmi jednoduchý a časově nenáročný recept a určitě jsem tuto bublaninu nepekla naposledy, je nádherně nadýchaná a vynikající. Čím více třešní nebo višní tam dáte, tím lépe, bude krasně šťavnatá.
INGREDIENCE
2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice (já dala jen jeden)
1/2 prášku do pečiva
5 vajec (oddělíme žloutky od bílků)
1 hrnek oleje
1 hrnek bílého jogurtu nebo zakysané smetany (já dala 2 zakysané smetany)
cca 500 g třešní nebo višní (čím víc, tím líp)
POSTUP
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr, šleháme do tuhé konzistence, potom zašleháme postupně po jednom žloutku, dále přidáme jogurt/zakysanou smetanu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a hustě poklademe třešněmi/višněmi (lepší je, když jsou vypeckované), dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca na 180-200°C dle trouby dozlatova. Upečenou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem.
DOBROU CHUŤ:)
Komentáře
Okomentovat