Skořicová hrnková bábovka (štrúdlová)

Výborná štrúdlová bábovka, super rychlá na přípravu. Pro milovníky kombinace jablek, skořice, rozinek a ořechů. Hodnotím dle ohlasů velmi pozitivně.


INGREDIENCE

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek oleje
2 vejce (v původním receptu nebyla)
3 lžičky skořice
3 nastrouhaná jablka
hrst nasekaných ořechů
hrst rozinek

POSTUP

Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, pokud jablka nepustí dostatek šťávy a těsto je moc husté, přidáme trochu mléka (já přidala cca 1/3 hrnku), navrstvíme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, pečeme na 190°C cca 50 minut dle trouby, zkoušíme špejlí. Hotovou bábovku vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.
DOBROU CHUŤ:)









Komentáře

Oblíbené příspěvky