Zdravé jablečné sušenky

Sušenky jsou vynikající, příště místo rozinek zkusím jiné sušené ovoce - brusinky, nadrobno nakrájené meruňky nebo švestky. Budou výborné na výlety.

INGREDIENCE

400 g ovesných vloček (já použila jemné)
400 ml bílého jogurtu nebo kefíru
3 lžíce rozinek
2 jablka
2 lžíce medu (může být i více), lze použít i jiné sladidlo-klasický cukr, třtinový cukr, javorový sirup...
skořice dle chuti

POSTUP

Do mísy nasypeme vločky a přidáme jogurt, zamícháme a necháme cca 30 minut odstát, aby vločky nasály jogurt a změkly. Dále přidáme nastrouhaná jablka, rozinky, skořici, med a důkladně promícháme, aby se suroviny dobře spojily, sušenky by se měly dobře tvarovat, neměly by se roztékat nebo rozpadat. Pokud je těsto řídké - zahustíme vločkami, pokud se rozpadá - přistrouháme jablko. Tvarujeme malé bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem, trochu rukou stlačíme, aby nebyly moc vysoké a pekly se rovnoměrně. Pečeme na 180°C cca 10 minut dle trouby.
DOBROU CHUŤ:)

Komentáře

Oblíbené příspěvky