Výborný lehoučký koláč s jablky, navíc velmi snadný na přípravu, hodnotím velmi kladně, jako ostatně vše, kde jsou jablíčka a skořice, tato kombinace nemůže nikdy zklamat.
INGREDIENCE
4 vejce
300 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
1 prášek do pečiva
1 dl horké vody
1 lžíce citronové šťávy
4 jablka
skořicový cukr
POSTUP
Žloutky, polovinu cukru a horkou vodu ušleháme do pěny. Bílky, druhou polovinu cukru a citronovou šťávu ušleháme do hustého sněhu. Do žloutkové pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh. Do vymazané a moukou vysypaní formy dáme půl těsta, pokryjeme nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, popř přidáme ještě cukr krupici. Zakryjeme druhou polovinou těsta. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200°C dozlatova, můžeme zkoušet špejlí. Upečený koláč poprášíme moučkovým cukrem.
DOBROU CHUŤ:)
Komentáře
Okomentovat