Boloňské špagety
INGREDIENCE
1/2 kg mletého masa
olivový olej
2 prolisované stroužky česneku
1 cibule
1/4 hrnku najemno pokrájené petrželky
1 velká nakrájená mrkev
1 nakrájený řapíkatý celer (nemusí být)
1/2 l hovězího vývaru
1 hrnek červeného vína
plechovka nakrájených konzervovaných rajčat
1 lžička cukru
sůl, pepř
špagety
parmazán
POSTUP
Rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, mrkev a celer a restujeme cca 5 minut. Poté přidáme mleté maso a opékáme dohněda, případné hrudky rozmačkáme vidličkou. Přidáme vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a pozvolna vaříme bez pokličky cca hodinu a půl. Potom směs dochutíme solí a pepřem.
Mezitím uvaříme špagety, podáváme přelité směsí a posypané jemně nastrouhaným parmazánem.
DOBROU CHUŤ:)
Komentáře
Okomentovat