Makronky pro začátečníky, bez rozvaru

Moje úplně první makronky dopadly docela dobře, nejsou dokonalé, ale jsem moc ráda, že nejsou duté nebo popraskané.

POSTUP

138 g mandlové mouky
124 g cukru moučka
105 g bílků  
105 g cukru krupice
potravinářské barvivo, nejlepší je gelové
z tohoto množství je cca 50 kousků makronek

POSTUP

Mandlovou mouku a moučkový cukr je nutné dobře prosít (možno i lehce promixovat). Sníh se lépe vyšlehá, pokud bílky necháme jeden nebo dva dny v lednici odležet - přikryté propíchanou fólií. Před přípravou makromek bílky vyndáme na několik hodin ven, aby měly pokojovou teplotu. 
Začneme šlehat bílky, když jsou vyšlehané do pěny, postupně přidáváme cukr krupici. Šleháme, až se cukr úplně rozpustí a vznikne tuhý sníh. Těsně před koncem šlehání přidáme potravinářské barvivo. Do vyšlehaného sněhu postupně zlehka přimícháváme mouku s moučkovým cukrem. Hotovou směsí naplníme zdobící sáček a tvoříme makronky na podložku určenou pro makronky. Když máme plný plech makronek, několikrát plechem bouchneme, aby se makronky zbavily vzduchových bublin a špiček. Necháme půl hodiny až hodinu zaschnout, poté pečeme na cca 150°C 10-12 minut, musíme nastavení stupňů a dobu pečení vychytat dle trouby. Upečené makronky necháme vychladnout na podložce a poté plníme.
Na krém jsem použila mascarpone a šlehačku s troškou citronového potravinářského barviva. Náplň budu příště připravovat z čokolády a smetany na šlehání s přidáním pasty dle požadované příchutě. S použitím jen mascarpone a šlehačky se po vyndání z lednice začaly promáčet.
DOBROU CHUŤ:)

Komentáře

Oblíbené příspěvky