Pohankové rizoto s houbami
Místo rýže jsem použila pohanku a vzniklo vynikající "pohankové rizoto".
INGREDIENCE
kostka uzeného tempehu, můžeme použít uzené tofu
hrnek suché pohanky
na kousky nakrájené houby, pokud nemáme lesní, můžeme použít žampiony nebo hlívu
olej na smažení
majoránka
česnek,
pepř, sůl
POSTUP
Pohanku zalijeme vařící vodou, osolíme a dle návodu uvaříme, odstavíme a necháme v hrnci dojít. Na oleji restujeme houby, jakmile začnou pouštět vodu, přidáme na kostičky nakrájený tempeh. Chvíli spolu restujeme, přidáme pohanku, podlijeme a za občasného míchání počkáme, až se veškerá tekutina vsaje a chutě se spojí. Dochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem a dosolíme.
DOBROU CHUŤ:)
Komentáře
Okomentovat